Nro 181/107- A
Perustettu 3.10.1961
Charter night 31.3.1962

    Lions Club Turku-Aninkainen

Me palvelemme!


A K T I V I T E E T I T

LIONS MONTA TAPAA TEHDÄ HYVÄÄ 

                                                                        

Klubin pääaktiviteetteina ovat lokakuiset  Turun Silakkamarkkinat ja huhtikuiset Saaristolaismarkkinat, jotka järjestetään yhdessä L-S Kalatalouskeskus ry:n ja Åbolands Fiskarförbund rf:n kanssa. Lions-Club Turku-Aninkainen ja mainitut yhdistykset perustivat vuonna 2001 Turun Kalamarkkina-yhdistyksen, joka on siitä lähtien ollut järjestävä organisaatio. Lions-klubin jäsenet omalla työllään kantavat osavastuun markkinoiden käytännön järjestelyistä. Lions-Clubimme jäsenet herättivät tämän kalamarkkinaperinteen uudelleen henkiin vuonna 1978.

Markkinoilta saadut tulot Lions klubimme jakaa lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen lapsille, nuorille, vanhuksille ja veteraaneille.
Vakiintuneina aktiviteetteina toteutetaan yhteistyötä Makslankadun lastenkodin kanssa ja osallistutaan mm. vanhusten jouluaterian järjestelyihin. Osallistumme Turun Sotaveteraanien jouluateriatilaisuuteen - tähän olemme sitoutuneet niin kauan, kuin veteeranit ovat vielä keskuudessamme. Klubi kustantaa vuosittain useita opettajia Lions Quest-koulutukseen. Lions Quest on maailman laajin lasten ja nuorten terveyttä ja kasvamista suojaava ja riskikäyttäytymistä ennalta ehkäisevä ohjelma. Lähi-alueyhteistyötä kartoitetaan ja etsitään sopivia avustuskohteita. Osallistutaan mahdollisiin muihin A-piirin aktiviteetteihin klubikokousten päätösten mukaisesti.  

50-v juhlavuotemme päälahjoituksen sai keväällä 2012 Nuorten Ystävät ry käytettäväksi turkulaisten lastensuojelu- ja vammaispalvelujen piirissä olevien lasten ja nuorten harrastuskuluihin ja välineisiin. Aiemmin klubi tuki vuosia mm. Haiban lastenkotia Virossa ja oli tärkeä partneri lastenkodin toiminnan alkuvaiheessa, kun Viro uudelleen itsenäistyi.
 

Klubi jakaa vuosittain lukuisia stipendejä eri turkulaisten oppilaitosten oppilaille Puolalanmäen lukiossa (opettajakunnasta on tullut mm. klubin perustajajäseniä) sekä Turun Ammatti-instituutissa. Niinikään jaamme ns. kannustinstipendejä Nuorten Ystävät ry:n ohjaajien nimeämille nuorille, jotka ongelmallisten elämäntilanteiden jälkeen ovat päässeet hyvin oman elämänsä alkuun.